Planerar du att åka till Stockholm för att gå på konsert så vill du säkert unna dig lite lyx innan musikupplevelsen. Att gå på spa kan vara precis det du behöver för att känna dig avslappnad inför den där konserten du drömt om i flera månader. Dessutom kan spabesöket vara ett minne att ta med sig hem om konserten mot förmodan ställs in.

Vill du stressa ner inför konserten så kan spaweekend i Stockholm vara den perfekta lösningen. Sedan Covid-19 började spridas har människor blivit alltmer stressade, och är du en sann musikälskare så vill du självfallet lägga all oro på hyllan innan du står där på golvet framför din favoritartist. Unnar du dig en weekend med poolbad, ansiktsbehandlingar, bastu och arombehandlingar så kommer du garanterat känna dig som en ny människa.

Vana Spa på Elite Palace Hotel erbjuder dessutom utmanande träningspass för den som vill komma i form. Spabesöket ger dig också möjlighet att känna att du får ut något av Stockholmsbesöket även om det skulle vara så illa att konserten ställs in på grund av ökad smittspridning.

Tänk på det här inför ditt konsertbesök

I dessa tider är du så illa tvungen att ha covid-19 i åtanke vad du än planerar att göra. Detta gäller även när du bokar dina konsertbiljetter. Regeringen har nu börjat lätta på restriktionerna, men det är fortfarande så att konserthusen och festivalarrangörerna bara kan ta in ett begränsat antal besökare. Med andra ord behöver du vara ute i extremt god tid för att vara säker på att få en biljett. Se också till att köpa biljetten hos en seriös återförsäljare så du får dina pengar tillbaka om pandemin återigen gör det omöjligt att hålla konserter.

Få ut så mycket som möjligt av din weekend

Är du en sann musikfantast så vill du naturligtvis uppleva flera av huvudstadens musikskatter. Oavsett vilka genrer du gillar så bör du ha varit inne på Kungliga Operan minst en gång i ditt liv. Abba The Museum är ytterligare något du inte vill missa. Här finner du medlemmarnas spektakulära kläder, memorabilia och guldskivor. Vill du förgylla tillvaron lite extra så kan du ta en spökvandring och historisk rundtur i Gamla Stan. Får du mersmak av rundturen så kan du med fördel ta en kunglig kanaltur eller en brokryssning. Föredrar du en lugnare helg så går det självfallet bra att strosa runt vid den charmiga Årstaviken eller ute på Djurgården. Vill du uppleva en park i världsklass så är det Ulriksdals slottspark du ska satsa på. Klappar ditt hjärta för shopping så kan det vara värt ett besök på Mall of Scandinavia, som stoltserar med en uppsjö av häftiga butiker och restauranger. Har du gott om tid för ett större äventyr så bör du bege dig till Birka Vikingastaden, som ligger på Björkö i Mälaren. Den lilla staden anses ha varit den viktigaste handelsplatsen för vikingarna. Här kan du besöka stadens museum, vandra runt i kulturlandskapet och ta dig en ordentlig titt på den rekonstruerade vikingabyn.

Platser du kan besöka i Stockholm är:

  • Vasamuseet
  • Stadshuset
  • Grinda lanthandel & café
  • Fotografiska
  • Ängsjö friluftsområde
  • Gröna Lund
  • Skansen
  • Vaxholms fästningsmuseum