Tusentals ville hedra Tim Avicii Bergling med att lyssna på orgelkonsert och kyrkokör som tolkade den bortgånge stjärnans låtar.

När en konsert, spelning, pjäs eller klubbfest ska ske är det bra med professionell scenbelysning och rätt ljuseffekter. Vare sig det är en maffig show eller en nedtonad gudstjänst kan du hitta rätt utrustning i form av scenbelysning, ljuseffekter, utomhusbelysning och ljusbord på bigblack.se/.

En minnesgudstjänst för Avicii med EDM på orgel

Nyligen skedde två minnesgudstjänster för Avicii i Stockholm, vid Hedvig Eleonora kyrka på Östermalm. Där spelades flera av den världskände men tvvärr bortgångne Tim Berglings låtar, som till exempel Hey Brother, Levels och Wake me up. Dessutom höll han pappa ett vackert minnestal där han berättar om hur Tims musik hjälpte många och att familjen fått mycket hjälp av att så många sträckt ut en hand och visat kärlek i en svår tid.

Organisten i kyrkan har arrangerat låtarna skrivna av Avicii för kyrkorgel och kör, för att skapa en vacker men kyrklig betoning på dessa. Han säger själv att ha tycker både texterna och musiken är fantastiska. Däremot har rytmerna varit svåra eftersom det är sällan som klassisk musik med kör är så kvick i vändningarna som EDM.

– All kärlek vi mött har gett oss hopp i denna svåra stund, sa Klas Bergling, Aviciis pappa. (Sveriges Radio)

Intresset har varit enormt och i förra veckan gick minneskvällen av stapeln. Det var tusentals människor som kom och hedrade Avicii vid de dubbla minnesgudstjänsterna. Med rödtonad belysning och ljus samt bilder på Tim framme vid podiet var det en vacker ceremoni, som samlade många. Mer om detta går det att läsa om här och här.