När festivalen Summerburst startade 2011 var det inte många som trodde att detta skulle bli en hit, men tji fick man på den. I år gick nämligen festivalen av stapeln för fjärde året i rad och har kommit att bli Sveriges största housefestival någonsin. Dock meddelas i DN Kultur att en ny housefestival är på ingång i Sverige för att konkurrera mot Summerburst.

I våras när Steve Angello förgyllde Stockholm med en gratis housefestival i Kungsträdgården ville han göra detta för känslan och lyckan, inte pengarna. För Metro berättade han även hur han gillade Vattenfestivalen på den tiden då den folkfesten fanns och hintar om att hans egen festival Size in the Park skulle kunna komma att bli något liknande.

Minnen för livet

Under de senaste fem åren har festivalsverige verkligen gjort en comeback, i alla fall när man talar om housefestivaler. Och de personer som valde att fotodokumentera dessa stunder har verkligen minnen för livet. Men frågan är vad man ska göra med dessa bilder och ett smart tips är att kolla in alla roliga förslag som finns hos http://www.japanphoto.se/. Varför inte göra en snygg almanacka med dina bilder eller kanske en musmatta att liva upp stämningen på kontoret med? Och om man vill kan man även tävla med sina foton så som frilansfotografen Moa Karlberg gjorde och vann ”Årets bild” för sitt foto från en dansfestival utanför Norrtälje. Karlberg har nämligen uppmärksammats så pass mycket efter detta att hon nu ställer ut sina opublicerade bilder på Höganäs, rapporterar Helsingsborgs Dagblad.  Och när man verkligen känner efter så är ju sanningen faktiskt den att ett foto från en levande housefestival, förmodligen är roligare att titta på än dansande medelålders par! Så om nu vi får en ny festival här i vårt avlånga land – var beredd med kameran!