Ska du ha gäster över när det är dags att fira semester? Kanske är du en av dem som flyttade till storstan och nu vill alla gamla polare bo hos dig. Eller också ställer du upp som couch surfing-värd eller hyr ut ditt boende och behöver en extra sovplats för att kunna husera fler gäster… Förstår du vart vi är på väg? Till bäddsoffan, din räddare i nöden!

Sällan har väl bäddsoffor från https://baddsofflagret.com/ varit så aktuella. Bostadsbrist, ”hemester”-planer och sajter som air bnb har gjort att marknaden för extrasängar sannerligen ligger på topp. Och vet ni vad det innebär? Det innebär att bäddsoffan idag är en mjuk, skön historia med bra och prisvärd standard – alltså inte som de där bäddsofforna du minns från 90-talet.

Här finns en artikel som summerar vad som är bra att tänka på när du ska välja soffa, och där kan du också läsa om att det är smart att investera i en soffa som faktiskt är kombinerad säng med soffa.

Vikten av att sova gott

Vi har alla haft perioder när vi har haft mer eller mindre svårt att sova. Men en sak som nästan alla kan känna igen sig i, är att det är svårare att sova när vi är gäster hos någon. Ofta beror det på att man kanske hamnar i någon märklig sänglösning som man inte är van vid, eller så hade du kanske oturen att få sova på golvet eller i en sjukt hård soffa. Genom att investera i en snygg bäddsoffa som är snygg både när du inte har gäster, men också ökar komforten för den som är på besök, blir det enklare att husera utan att få dåligt samvete.

 

Har du gäster över som ska sova hos dig några nätter irad? Eller kanske är det mamma och pappa som kommer på besök? Oavsett vem det är som huserar vill du inte att dina gäster ska sova obekvämt. Tvärtom har mycket forskning nämligen visat sig peka mot att vi behöver ordentligt med sömn för att kunna prestera – men också njuta – på vår semester.

Visste du förresten att din sovställning avslöjar saker om ditt liv? Sover du på mage kan det bero på att du känner dig utsatt eller stressad i din vardag. Sover du på rygg med armar och ben utåt som en ”sjöstjärna”? Då är du förmodligen en person som är van vid att ta plats även när du är vaken!

Finns det hjärterum, finns det…

Nä, ingen vill vara en dålig värd för sina gäster. Men många tvekar nog och tänker att en bäddsoffa inte alltid är så snyggt. Tur då att det idag finns sajter där du kan designa din egen soffa, välja tyg och olika funktioner, och anpassa priset och storleken efter din budget och dina preferenser. Visst kan en skön och rymlig soffa duga ibland, men har du gäster över som ska sova hos dig några dagar irad gör du klokt i att erbjuda sköna sovplatser så att de vaknar utvilade och pigga på att få hitta på saker mig dig under dagarna!