Har du tillgång till en uteplats men låter den mest stå och samla löv och skräp? Fula bakgårdar och oskötta trädgårdar är en allt för vanlig syn. Inte konstigt att det inte finns inspiration över att ens klippa gräsmattan eller ansa i rabatten – och du vill väl knappast ha gäster där. Ändring på det, tycker vi! Här kommer vi med tips om hur du kan inreda din trädgård helt upplagd för fest, mys och skoj!

Vankas det kräftskiva, grillparty eller kanske bara att du är trött på att se din uteplats förfalla? Då ska du gå in på flisbyab.se, beställa hem marksten och dekor, för här ska vi göra en uteplats värd att umgås i! Börja planera för din trädgård i god tid, lägg upp en rimlig budget så att det inte går överstyr och lägg upp arbetet någon gång när du har tid över.

Trädgården ska vara ”hängvänlig”

För det första. Se till att det finns en given plats för grillen. Det bästa är att ge plats åt en grill genom att lägga marksten under och på så sätt skapa ett litet ”utekök”. Du kan själv välja ambitionsnivå på detta. En del väljer att anlägga ett äkta utekök, men det hela beror egentligen på budget, hur mycket plats du har och hur höga dina ambitioner är.

”Du behöver inte anordna en trädgårdsfest i hela trädgården. Det räcker med att lägga fullt fokus på några kvadratmeter och låta resten av ytan så för sig själv. Fördelaktigt är om det finns träd eller höga buskar i närheten där du kan hänga lyktor och ljusslingor.” Elle.se

Kloka råd från Elle! Börja med att bearbeta en liten del av trädgården, och dekorera där du vill

Ett oumbärligt tips är att inspireras av andras sätt att anlägga sina trädgårdar för – många använder dem just till att ställa ut konst i om somrarna och så vidare. Även om det kanske är avancerade och stora trädgårdar finns det mycket inspiration att hämta från dem.