När Tim Bergling, bättre känd som Avicii, avled förra året chockades hela världen svårt. En ung, begåvad människa hade gått bort och trots att de flesta inte kände honom personligen så uppstod det ett djupt behov av att hylla och minnas honom. Minnesstunder och konserter arrangerades i när och fjärran och till Hedvig Eleonoras kyrka på Östermalm i Stockholm flockades folkmängder när den talangfulle musikproducenten hedrades.

Att samlas i en kyrka handlar inte om religion och tro för alla, utan fyller även ett djupgående behov av gemenskap och stöd. Det handlar också om att njuta av sköna toner och vackra miljöer och att gå på konsert i kyrkan är en mycket speciell upplevelse. Nu är det dags att ta del av hårdrocksbandet Metallicas fantastiska musik och det kommer garanterat att bli ett framförande utan like!

Vilka är Metallica?

Den amerikansk-danska gruppen Metallica är ett av hårdrockens största och mest långlivade band och sedan starten i början på 80-talet har de sålt miljontals skivor över hela planeten. Deras musik karaktäriseras av en kombination av ljuva harmonier och stenhård rock, och sångaren James Hatfields stämma går från mjukt till hårt på nanosekunder.

En av anledningarna till att Metallica fortsatt vara på topp är deras skaparglädje och nyfikenhet; de har aldrig varit rädda för att experimentera och alla medlemmar hämtar inspiration från många och varierade källor; från målarkonst till psykoanalys, jazz och klassiskt. En av deras största hits, balladen Nothing Else Matters räknas som en rockens vackraste melodier och har flera gånger framförts av orkestrar, både tillsammans med gruppen och utan. Den finska stråkkvartetten Apocalyptica har gett ut ett helt album med Metallica covers och bandet själv har länge verkat för olika välgörenhetsorganisationer.

Konserten i Hedvig Eleonora kommer att bli en vacker och annorlunda upplevelse och garanterat ett minne för livet!