Varje år äger ett gäng olika housefestivaler rum. De svenska versionerna är bland annat Summerburst och Size in the park. Men en av de största festivalerna för elektronisk dansmusik är Tomorrowland.

 

Tomorrowland räknas som en av världens största och mest eftertraktade festivaler. Biljetterna till festivalen säljer alltid slut efter några minuter och får människor från alla världens hörn att vallfärda till Belgien. Festivalen är gammal i gemet och har arrangerats varje år sedan 2005. Hela 180 000 besökare kommer varje år till festivalen för att ta del av festligheterna och den grymma musiken. Festivalen har ett sagotema med påkostade scener och ett grönskande parkområde. När du besöker Tomorrowland  ska det vara som att träda in i en magisk värld där dina drömmar kan gå i uppfyllelse. Tomorrowland äger rum i Boom som ligger utanför Antwerpen i Belgien. 80 000 av de 180 000 biljetterna är reserverade för belgare men resten finns till försäljning för alla som är sugna på lite elektronisk dansmusik. Förutom house bjuder festivalen på musik från genrerna trance, dubstep och hardstyle. Åldersgränsen för festivalen är 18 år men om man är 17 år och ska fylla 18 samma år, kommer man in ändå. På International Dance Music Awards 2012 röstades festivalen fram som den bästa festivalen för elektronisk dansmusik i världen

På de 14 scenerna spelar varje år 400 artister under tre dagar. Exempel på artister som gästat festivalen är Armin van Buuren, David Guetta, Avicii, Tiësto, Eric Prydz, Afrojack, Steve Angello och Martin Solveig. Från 2013 arrangerades även Tomorrow World som är en festival med samma koncept som äger rum i USA. Festivalen hölls på Bouckaert Farm i Georgia och platsen valdes för att den påminner mycket om Boom i Belgien där originalupplagan av Tomorrowland hålls. Förutom expansionen till USA kommer det att anordnas ett Tomorrowland i Brasilien nästa år.

Vill du inte missa din favoritartist rekommenderas att köpa ett program för festivalen. Eftersom att många artister spelar samtidigt och det finns 14 scener, kan det vara svårt att hålla koll. För den som vill bli lite nostalgisk har Tomorrowland de senaste fem åren haft en scen som går under namnet ”I Love The 90’s”. Där spelas endast hits från 90-talet.