Det finns egentligen två sätt att göra sitt kök till en het snackis. Det första är att helt lämna det åt sitt öde och låta folk prata om det bakom din rygg som ett katastrofkök. Har du högre ambitioner och önskningar än så? Då är alternativ 2 en ordentlig renovering med små inbyggda finesser. Låt oss satsa på nummer två.

Renovera ditt kök på ett sätt som kommer få gästerna att snacka. Gör det med grabbarna på http://aquabygg.se/renovering/koksrenovering/ och se till att installera högtalare, snygg ljussättning – och en köksö där ni kan samlas och göra drinkar ihop.

Köket har så många möjligheter

Vad finns det för stilar att utgå från när du ska renovera ett kök? De vanligaste är kanske det lantliga köket med träinslag, eller kanske shaker-köket inspirerat av en New York-bistro eller bar. Det exklusiva köket har också fått en ordentlig uppsving på senare tid. Ytor att hacka på och smarta finesser på spis, ugn och andra vitvaror är superhett. Behöver man verkligen byta ut hela köket för att få det att bli en snackis? Det finns inget rakt svar på den frågan, utan beror helt på hur ditt kök ser ut och funkar i sitt nuvarande tillstånd.

Självklart finns det också budgettips. Ibland kanske det räcker med att du byter ut din gamla fläckiga köksbänk till en ny och fin bänk i marmor, eller också kanske du nöjer dig med att måla om. Men för att köket ska bli en härlig snackis och en samlingsplats för förfester och umgänge är det bättre att planera om köket och se till att skapa ytor där ni kan samlas, göra drinkar och ha det roligt ihop. Här krävs det både planering och bygg – och det praktiska behöver du inte fundera så mycket på själv när du anlitar proffsen att göra det åt dig istället.  Varför inte spara de fina saker ditt kök har, som fin planering men fula luckor – eller tvärtom? Försök leka med vad du har för förutsättningar att utgå från.

Några saker som är ett måste är dock: fin belysning, en köksö där ni kan hänga och självklart – en inbyggd stereo som bara smyger ut er favoritmusik när ni lagar mat ihop!