En vild utekväll resulterar inte sällan i kläder som luktar av både det ena och det andra. Idag är det många som lider av överdrivna svettningar utan att faktiskt veta om att det är ett sjukdomstillstånd som faktiskt går att råda bot på! 

Känner du ibland att du är ensam om den där stora svettfläcken på ryggen och de stora ringarna under armarna? I en klubbmiljö svettas de flesta, men svettas du mycket kan en behandling behövas. Det är nämligen inte alla som känner till att överdriven svettning är ett sjukdomstillstånd och går att diagnostisera med hyperhidros. Bra att känna till är även att det går att behandla. Med professionell hjälp kan du med andra ord slippa svettas så överdrivet.

Vänd dig till en bra klinik

Att få hjälp mot sin hyperhidros är lättare än vad många tror. De flesta går kanske först via vården men många upplever att de då inte får den hjälp de behöver. Det är istället bättre att vända sig till en specialiserad klinik som utför sådana behandlingar dagligen på människor med överdriven svettning. Många upplever sjukdomen som så pass skamlig att man inte heller vill prata om den, men då kan det vara skönt att vända sig till en specialistklinik för att få hjälp. Med erfarna hudterapeuter kan man komma åt problemet enklare än vad många tror.

Det finns mycket att säga om svettningar: hade vi inte svettats hade inte kroppen kunnat reglera den temperaturbalans som behövs för att vi ska må bra. Men överdriven svettning beror på att kroppen skickar för många signaler åt hjärnan att den är överhettad, och en behandling kan alltså kapa av vissa av dessa nervsignaler och lugna kroppens överdrivna svettning. Svett är ofta förknippad med dålig lukt – och alla människors svett luktar faktiskt lite olika.