partytältBörja planera vårens och sommarens trädgårdsfester i tid. Hur skulle man överleva den kalla mörka vintern om de inte vore för alla roliga utomhusfester som man kan se fram emot för vår, sommar och höst!

Vanlig hemmafest i all ära, men det är inte mycket som går upp emot att ha en hejdundrande fest i trädgården! Och det är värt att vänta på. Börja planera nästa säsongs trädgårdsfest redan nu!

Smarta hacks för utefesten

Om man ska ha en fest utomhus i sin trädgård det smart att säkra att festen klarar både regn och sol – hyr partytält till festen! Det skyddar inte bara mot regn, kyla och mygg som kommer fram mot kvällningen, det ger också en ombonad känsla som samlar alla festens deltagare på ett och samma ställe. Spela musik som alla känner igen, och vad passar då bättre en gammal hederlig eurodisco som man kan dansa till natten lång! I tidningen Sköna Hem kan man läsa flera smarta hacks som man kan ha i åtanke när man planerar en trädgårdsfest, som bidar till en trevlig stämning och enklare planering för dig som värd. Man kan bland annat frysa vattenballongen och lägga i en skål som för att kyla dryck på ett roligt sätt. Om maten är tänkt att stå framme ett tag kan man göra olika pastasallader som man serverar i burkar med lock – för att det ska hålla sig fräscht längre. Ska man hålla i en vårfest så vill man såklart gärna att maten ska spegla våren, och det kan man göra genom att använda sig av vårens primörer. Maten ska vara enkel att laga och kännas fräsch. Tips på bra vårmat till festen:

  • Sparrispaj i miniformat
  • Frittata
  • Pollo Tonato
  • Läs recepten här.

Pynta personligt

För att få till en personlig och festlig känsla så är det smart att pynta så att partytältet känns inbonat – och detta kan man göra med enkla medel. I Elle Decoration ges tips för hemmafesten, som likväl kan appliceras på tältfesten. Där står det att man ska lysa upp vägen till festen, men i detta sammanhang så kan man lysa upp i och utanför partytältet. Fyll taket med ballonger och häng ut girlanger och andra dekorationer. Ta ut prydnader och textilier från hemmet och ställ i tältet för att få inomhuskänsla.