När det kommer till begravningar väljer allt fler den moderna vägen där det spelas personlig musik. Positiva musikval präglar oftast en modern begravning. Att välja borgerlig begravning där ceremonin kan formas helt fritt är också en trend som växer.

Musik används på en begravning för att göra den mer personlig. Sedan några år tillbaka har begravningsmusiken fått allt större betydelse. Allt fler väljer att spela musik som faktiskt betydde något för personen som avlidit. Det är inte sällan som begravningar följer samma trender som är i samhället. En trend som är stor och som har blivit allt vanligare är att personifiera val som exempelvis bostad och bil. Begravningar ser ut att följa den trenden till viss del. Förutom musiken personifieras valet av urnor och kistor. Att välja en urna som speglar den döde är för många viktigt. Det finns mängder med fina urnor i olika utföranden att välja mellan.

Men trenden pekar åt personliga val.Läs mer här

 

Allt fler väljer positiv och glädjande musik

Det är allt fler som väljer att spela mer positiv musik. Det grundar sig delvis i att musikvalen är mer personliga men även för att hylla den avlidna och hedra minnet. Om begravningen utspelar sig i kyrkan behöver du förhålla dig till vissa regler när det kommer till musik. Du måste exempelvis ha med två till tre psalmer under en begravningsgudstjänst. Men det är inte bara under själva begravningen som det är möjligt att spela musik. På den efterföljande ceremonin är det också trevligt att spela musik. Många väljer också den borgerliga vägen. Då står valet helt fritt när det kommer till musik och det finns inga regler.