Sugen på att gå ut och dansa? På grund av rådande restriktioner är det inte läge att lämna hemmet just nu, men det finns inget som säger att du och tjejkompisarna inte kan koppla upp er digitalt och ha en tjejkväll via datorn – här är några tips på vad ni kan roa er med.

I dagsläget är landets alla klubbar nedstängda och regeringen uppmanar oss till att stanna hemma, men tänk på att det går att umgås i alla fall. Om ni gör det digitalt. Så varför inte ha en tjejkväll och hemmafest direkt online där ni både umgås och gör iordning er tillsammans? Börja med att beställa hem alla prylar du behöver för att verkligen kunna köra en helkväll med smink och skoja framför datorn. På https://www.dentway.se/ kan du till exempel beställa hem tandblekning som du kan göra innan du kopplar upp dig med kompisarna visa någon av de alla olika digitala plattformarna ni kan ses på. För visst finns det sätta att umgås även om det råder social distansering, det är trots allt inte social isolering som gäller, och vet du inte hur detta digitala möte ska kunna ske – fråga bara tonåringarna de är experter på att umgås digitalt.

Sminka er tillsammans

Något du kan göra innan du kopplar upp dig med vännerna via datorn digitalt kan det vara smart att lägga en bassminkning. Det går fort då det bara behöver ta cirka fem minuter eftersom det bara är grunden du ska förbereda. Börja med att kombinera fukt och bas i ett genom att blanda i lite foundation i din dagkräm och ha det som själva basen. Därefter lägger du ett tunt lager puder för att få krämen att fästa och sedan är du klar för att fortsätta sminkningen tillsammans med tjejkompisarna. Varför inte testa att tillsammans ge er på denna makeup tutorial för nybörjare till exempel? Följ instruktionerna i videon samtidigt som ni pratar på om annat och har en förfest till en hemmafest – fast att ni är i varsitt hem!