Även om Eurodiscon, som främst var populär i Sverige mellan åren 1993-1995, inte längre är lika populär väcker den starka känslor för många. Både hos personer som älskar och hatar. Några av de stora artisterna var Melodie MC, Pandora och E-type.

Få av dem som då satt på tronen är lika aktiva inom musiken idag, många av dem har lagt av helt och sysselsätter sig nu med annat. Men hur ska man gå tillväga om man vill lyssna på musiken igen?

Återupplev Eurodiscons glansdagar

Oavsett om man vill återuppleva Eurodiscons glansdagar fullt ut eller bara minnas tillbaka till en svunnen tid finns möjligheten till att leta rätt på den rätta stämningen online. Skivorna, de svängiga dansstegen eller kläderna finns alla att få tag på nätet. Hos www.kampanjjakt.se kan man dessutom hitta det man söker lite billigare med hjälp av de rabattkoder och erbjudanden som Kampanjjakt ständigt erbjuder. De kan handla om att köpa de skivor som man är ute efter billigare med hjälp av en rabattkod eller kanske till och med uppleva de resor man gjorde som ung genom att göra dem igen.

De klassiska stjärnorna

Än idag har de klassiska eurodisco-stjärnorna en förmåga att locka publik till spelningar. Kanske är det av nostalgiska stjäl eller helt enkelt att musiken faktiskt fortfarande håller måttet även efter 1990-talet. Så här beskrivs kvällen med artisten E-type i Gävle:

”E-Types mellansnack går hem och publiken bara älskar honom. Ett underbart frieri mellan honom och publiken.

Efter 20 år som artist visar E-Type att han fortfarande kan leverera till hundra procent. Det går att leva på gamla hitlåtar, ”Paradise” drar igång klubbgiget ”Here I go again” och ”Set the world on fire” får hela Allstar the Fabulous Sportbar  i gungning. ”

E-type är en av de få artister som fortfarande sysslar med musiken under samma namn. Inte heller musiken och låtarna har förändrats speciellt mycket. Vill man återuppleva den musik som man föll för live, kan därför E-type vara en artist värd att hålla ögonen på. Men varför inte passa på att samla dem med samma musikprefereser, skapa en låtlista och uppleva det bästa av 90-talet hemma? Tillsammans man kan skapa sitt eget dansgolv, och låta musiken styra dansen precis som då.